13 Aralık 2008 Cumartesi

DIAMOND HEAD

DIAMOND HEAD

New Wave Of British Heavy Metal'in en saygın topluluklarından biri olan Diamond Head bu türün ortaya çıkmasında ve kabul görmesinde başrolü oynayan gruplar arasındadır. Grup 1977 senesinde İngiltere nin Stourbridge şehrinde kurulmuştur. Grup 1980 lerde patlayan Thrash Metal akımında özellikle Metallica ve Megadeth gibi devler üzerinde büyük bir etki yapmıştır. Okul arkadaşları olan Brian Tatler ve Duncan Scott tarafından kurulan gruba daha sonra Sean Harris eklenmiş birkaç ay sonra da basist Colin Kimberley gruba katılmıştır. 1977 ve 1979 yılları arasında kendi imkanlarıyla demo kayıtları yayınlayan grup Blues etkileri taşıyan müziği ve etkileyici vokallerle Melodik Rock çizgisinde ilerleyerek radyolarda yaptığı canlı programlarla isminden söz ettirmeye başlamıştır. Müzik camiasında yeni Led Zeppelin olarak görülen grup, aynı olumlu görüşleri plak şirketlerinden alamamıştır. Ama grup Iron Maiden ve AC DC ile çıktığı turnede eşsiz müzikalitesi ile dikkat çekmiş ve plak şirketleri Diamond Head'i kapabilmek için adeta bir kavgaya girişmişlerdir. Özellikle 1980 yılında kendi imkanlarıyla çıkardıkları ve 1000 kopya basılan "Lightning To The Nations" albümüyle büyük ilgi gördüler ve plak şirketleri sıraya girdiler.

Albümün bu başarısı grup için yapılan yakıştırmaları boşa çıkarmamıştı ve Diamond Head bu ilgi üzerine MCA Records firmasıyla anlaştı. "Four Cuts" adında bir EP piyasaya süren grubun bu çalışması "Call Me" ve "Dead Reckoning" olmak üzere iki klasiklemiş parça içeriyordu. Grup 1982 yılında da "Borrowed Time" adlı Led Zeppelin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği, Hard Rock çizgisindeki ikinci albümünü yayınladı. Bu albümle dev bir başarı elde eden grup başta Londra'da bulunan "Hammersmith Apollo" olmak üzere birçok büyük venüde sahne aldı. Bu albümle beraber gelen grubun üçüncü single'ı "In the Heat of the Night" ise "Play it Loud" ve "Sweet and Innocent" parçalarının konser performanslarını içeriyordu.

Ancak maalesef grubun başarısı kısa sürdü ve 1983 yılında önce "Making Music" sonra da "Canterbury" olarak adlandırılan albüm piyasaya çıktı. İlk baştaki baskı problemleri nedeniyle, ilk 20.000 kopya zarar görmüş ve albümün başarısızlığa doğru yol almıştı. İkinci olarakta grubun fanları yeni bir "Borrowed Time" bekliyorlardı ve hayal kırıklığına uğradılar. Bu albümde Duncan Scott ve Colin Kimberly yer almıyorlardı ve daha sonra Mervyn Goldsworthy ve Robbie France gruba katılmıştı. 1983 yılındaki "Monsters of Rock" festivalinde sahne alan grup dördüncü albümü "Flight East" üzerinde çalışmaya başlamıştır. Tatler ve Harris'in metal sahnesine daha fazla uyum sağlayamayacakları yolundaki düşünceleri sebebiyle Diamond Head 1985 yılında ilk kez dağılmıştır. 1991 yılında Tatler ve Harris grubu tekrar kurarlar. Karl Wilcox un davula, Eddie "Chaos" Moohan'ın da bas gitara geçmesiyle grup "Dead Reckoning" adıyla birkaç kez sahneye çıkar ve "Rising Up" adında bir EP yayınlarlar. 1993 yılında Tony Iommi (Black Sabbath) ve Dave Mustaine (Megadeth ) in yardımlarıyla yeni albüm "Death and Progress" i piyasaya sürerler. Ancak grubun yeniden toplanma dönemi kısa sürmüş ve grup tekrar dağılmıştır. 2000 yılında tekrar grubu toplayan Harris ve Talter bu sefer yanlarına Floyd Brennan'ı alırlar ve bir dizi akustik sahne performansına çıkarlar. Bunun sonucu olarakta 2002 yılında "Acoustic Four Cuts" adlı EP ortaya çıkar. Bununla beraber turneye çıkan grup ilk kez Amerika'da da konser verir.

2004 yılı sürpriz bir şekilde Sean Harris'in gruptan ayrılışını getirecektir. Yerine ise Nick Tart geçer. Grup 2005 yılında ise yeni albümü "All Will Be Revealed" ı yayınlar ancak bu albüm grubun ilk dönem kayıtlarındaki çizgiden oldukça uzaktır.

Sonuç olarak Diamond Head Avrupa da ki Heavy Metal ve Rock olgusunu takip eden Amerikalı grupların birçoğunu etkilemiş özellikle Metallica grubun büyük etkisi altında kalarak konserlerde birçok Diamond Head parçasını yorumlamıştır. Diamond Head'in müziğinden etkilenen gruplar yeni çizgiler yaratmak için ondan güç almışlardır. Thrash Metal, Progressive Metal, Melodik Hard Rock, Epic Rock gibi çeşitli türlerde müzik yapan grupların çoğu Diamond Head''den etkilenerek müziklerinin boyutlarını daha zengin bir hale getirmişlerdir.

Grup Üyeleri;

Nick Tart — Vocals
Brian Tatler — Lead Guitar
Andy "Abbz" Abberley — Rhythm Guitar
Eddie "Chaos" Moohan — Bass
Karl Wilcox — Drums

Eski Üyeler;

Sean Harris
Colin Kimberley
Duncan Scott
Floyd Brennan
Mervyn Goldsworthy
Robbie France
Adrian Mills
Josh Phillips-Gorse
Pete Wilcox
David Williamson
Pete Vuckovic

1980 - Lightning To The Nations (1980)
1982 - Living On Borrowed Time
1983 - Canterbury
1993 - Death & Progress
2007 - What's In Your Head

Links
http://rapidshare.com/files/91513593/1980_-_Lightning_To_The_Nations__1980_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/91513643/1980_-_Lightning_To_The_Nations__1980_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/91513950/1982_-_Living_On_Borrowed_Time.rar
http://rapidshare.com/files/91514325/1983_-_Canterbury.rar
http://rapidshare.com/files/91514884/1993_-_Death___Progress.part1.rar
http://rapidshare.com/files/91514931/1993_-_Death___Progress.part2.rar
http://rapidshare.com/files/91515542/2007_-_What_s_In_Your_Head.part1.rar
http://rapidshare.com/files/91515704/2007_-_What_s_In_Your_Head.part2.rar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder