12 Aralık 2008 Cuma

BLIND GUARDIAN

BLIND GUARDIAN

BİR GARDİYAN’IN HİKAYESİ
Blind Guardian`ın yaptığı müziği kesin bir kategoriye sokmak mümkün değildir; müzikleri başta power metal olmak üzere birçok kategoriden örnekler içermektedir. Grubun kendine özgü bir tarzı var diyebiliriz. Grup başlardan beri J. R. R. Tolkien ve diğer fantezi yazarlarından, mitolojiden, destanlardan, romanlardan, epik masallardan etkilenmiş ve şarkı sözlerini bu konularda yazmıştır. Buna örnek olarak Blind Guardian'ın 1998'de yayınladığı ‘’Nightfall in Middle-Earth’’ ve 2002'de yayınladığı A Night at the Opera albümlerini gösterebiliriz. ‘’Nightfall in Middle-Earth’’ albümü Tolkien'in The Silmarillion eserinden etkilenilerek yapılmıştır. "A Night At The Opera" albümünde ise Truva savaşını anlatan "And Then There Was Silence" şarkısı bulunmaktadır. Blind Guardian 1980’li yılların ortasında Krefeld(Almanya)’de kuruldu. Blind Guardian'a değişmeden önceki ismi "Lucifer's Heritage" olan grup bu isimle 2 demo yayınladi(Symphonies Of Doom-1986,Battalions Of Fear-1987). Grup bu albümlerle Almanya'da belli bir underground metal kitlesi tarafından tanındı.

Blind Guardian'ın asıl çıkışı 1988 yılında yayınladıkları "Battalions Of Fear" albümüyle gerçekleşti. Grubun 2.albümü "Follow The Blind" 1989 yılında yayınlandı. Blind Guardian kendine özgü melodik power metal müziği ile başta Almanya ve Japonya’da olmak üzere dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Grubun 3.albümü "Tales From The Twilight World" 1990 yılında yayınlandı ve Almanya’da büyük ilgi gördü. Grup artan cd satışları, ünü ve hayran kitlesi nedeniyle o zamana kadar çalıştığı ilk 3 albümünü yayınlayan No Remorse Records şirketi ile yollarını ayırıp daha büyük bir şirket olan Virgin Records ile anlaştı. 1992'de yayınladığı "Somewhere Far Beyond" albümü 100.000’in üzerinde sattı. Japonya'da büyük bir hayran kitlesi olan Blind Guardian 1993 yılında ilk "Live" albümünü Japonya'nın Tokyo şehrinde başarılı bir şekilde kayıt etti, ilk single albümleri "A Past And Future Secret" i de 1994 yıllında yayınladı. Grup 1995 yılında "Imaginations From The Other Side", 1996 yılında "The Forgotten Tales" albümlerini yayınladı. Grubun "Imaginations From The Other Side" albümü birçok kişi tarafından grubun yükseliş noktası olarak bilinmektedir: Grup yine 1996 yılında ikinci single albümleri olan "Mr.Sandman"i yayınladı, 3.single albümleri "Mirror Mirror"ı da 1998 yılında yayınladı.Grubun en iyi ve profesyonelce hazırlanmış albümlerinden biri olan "Nightfall In Middle-Earth" 1998 yılında yayınlandı ve grubu Amerika'da çıkışa geçirdi. Century Media Records'la anlaşan Blind Guardian; CMR sayesinde albümlerinin Amerika'ya da dağıtımını sağladı. Geçen bu sürede Blind Guardian'ın vokalisti Hansi Kürsch, Iced Earth'ün gitaristi Jon Schaffer ile birlikte "Demons&Wizards"projeleri üzerinde çalıştılar. Kısa bir aradan sonra grup 2001 yılında "And Then There Was... Silence" Ep'lerini yayınladı. Hemen ardından da 2002 yılında "A Night At The Opera" raflarda yerini aldı. 2003 yılı Blind Guardian için çok iyi geçti; grup 2003'te 22 şarkıdan oluşan "Live!"(Live) albümünü yayınladı, albümün kayıt kalitesi birçok kişi tarafından çok beğenildi. Yine 2003 yılında The Bards Song [In The Forest] Single’ını yayınladı. Bu single sadece "The Bard's Song" şarkısından ve diğer live versiyonlarından oluşmaktaydı. Grup 2004 yılında ise ilk DVD’si olan "Imaginations Through The Looking Glass"ı yayınladı. DVD Blind Guardian fanlarının kaçırmaması gereken bir eserdi. 2 DVD'den oluşan bu sette Blind Guardian'ın konser performansların yanı sıra; röportajlar, bonus şarkılar, festivallerin arka planları ve birçok ekstra yer aldı.



Blind Guardian 2005 Nisan`ında ünlü yayıncı şirket "Nuclear Blast" ile anlaştığını açıkladı. Nerdeyse aynı zamanlarda grupta büyük bir gelişme daha yaşandı; 20 yıldır aynı ekiple yoluna devam eden Blind Guardian grubun kurucu üyelerinden "Thomen Stauch"un ayrılmasıyla hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Grup elemanları Thomas ile aralarında müzikal uyuşmazlıklar bulunduğundan dolayı bu kararı bütün grup üyelerinin ortak olarak aldığını belirttiler(Thomas'da dahil olmak üzere). Thomen en son olarak Blind Guardian'dan ayrıldıktan sonra kendi grubu "Savatage Circus"u kurdu. Savatage Circus'un ilk albümü "Dreamland Manor"un bugünlerde çıkması bekleniyor. Blind Guardian`da şu an olup bitenlere gelirsek, grup yeni drumcuları ile albümleri " Frederik Ehmke" ile beraber yeni albümleri için çalışıyorlar. Yeni albümün 2006'nın Nisan veya Mayıs ayında çıkması planlanıyor.



Grup elemanları:

Hansi Kürsch(Vokal)
André Olbrich(Gitar)
Marcus Siepen(Gitar)
Frederik Ehmke(Davul)

Eski elemanlar:

Guitars: Marcus Dork(Lucifer`s Heritage) [1985-1986]
Guitars: Christoff Theissen(Lucifer`s Heritage) [1986-1987]
Drums: Hans-Peter Frey(Lucifer`s Heritage) [1986-1987]
Drums: Thomas "Thomen" Stauch(Lucifer`s Heritage) [1985-1986, 1987-2005]

A Night At Opera
A Twist in the Myth
Another Stranger Me [Single]
Batallions Of Fear
Demons&Wizards
Nightfall In Middle Earth
Somewhere Far Beyond

Links
http://rapidshare.com/files/68250967/A_Night_At_Opera.rar
http://rapidshare.com/files/68253701/A_Twist_in_the_Myth.rar
http://rapidshare.com/files/68262829/Another_Stranger_Me__Single_.rar
http://rapidshare.com/files/68264975/Batallions_Of_Fear.rar
http://rapidshare.com/files/68251178/Demons_Wizards.rar
http://rapidshare.com/files/68257644/Nightfall_In_Middle_Earth.rar
http://rapidshare.com/files/68253173/Somewhere_Far_Beyond.rar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder